Tangocamps historia

Tangocamp skapades av Pino Dangiola som, liksom de flesta tango dansare, reste runt på mitten av 90-talet till många avlägsna festivaler bara för att dansa tango och blev med tiden allt mer frustrerad med kvaliteten på de festivaler han besökte. Han ansåg att en tango festival borde föra människor samman och ha utmärkta faciliteter och fokus måste ligga på dans. Med alla ideér han samlat på sig han anordnades Tangocamp för första gången i Sverige år 2000. Tangocamp var den första tango festival som verkligen fokuserade på dansarna: bra golv, all-night-long milongor, minsta möjliga prata och pappersarbete och maximalt med dans. Till skillnad från andra festivaler, förde Tangocamp dansarna tillsammans genom boende på samma hotell som milongorna och lektionerna och allt annat runt omkring festivalen ägde rum. Vilket nästan är en förutsättning för att deltagarna ska ha en chans att lära känna varandra. Slutligen, var alla Tangocamp lärare av allra högsta kvalitet och fördelade över grupperna, vilket gjorde att alla fick ta del av alla lärare.

Efter sina framgångar under år 2000 har Tangocamp Sverige funnits i Sverige sedan dess och 2003 anordnades Tangocamp Grekland för första gången. Tangocamp Grekland var den första tango festivalen någonsin i Grekland och till sin hjälp hade han sin fru och danspartner Natalie Brateli. I och med Tangocamp Grekland blir Tangocamp  kanske den första och enda festival som körs i mer än ett land. Under 2005 togs Tangocamp till Italien och Tyskland var Tangocamp senaste tillskott under 2006 med Tanzhaus NRW som partner och med Jost Budde som manager. Detta gör, efter 2010 års upplaga, sammanlagt 28 organiserade Tangocamp festivaler!

Pino säger: Vi strävar efter att göra Tangocamp till det mest spännande tango händelsen i Europa och en av de största i världen men vi är noga med behålla den höga kvalitet som Tangocamp borgar för.  Vi är mycket glada över att deltagare kommer fram varje år och ber oss att göra en Tangocamp festival i deras hemstad .... och kanske gör vi deten dag.... Men för nu arbetar vi på att göra de fyra vi redan har till att vara av högsta standard och unika evenemang.

Natalie säger: Vi är mycket stolta och hedrade över att så många väljer att komma till Tangocamp. Vi tar och känner detta som ett mycket stort ansvar. Vi försöker verkligen göra alla deltagares besök på Tangocamp till den bästa tiden de någonsin haft. Om det trots allt uppstår problem, gör vi vårt allra bästa för att lösa det direkt och på plats. Men för det mesta flyter allt mycket smidigt. Jag tycker att de fyra olika festivaler kompletterar varandra väl. Varje festival är speciell och alla har särskilda egenskaper och karaktär vilket gör att  det finns något för alla.